Alışveriş Merkezlerinde En Beğenmediğiniz Husus Nedir

Şahsen bu soruyu bana soracak olursanız verebileceğim en net cevap, x-ray. Çünkü yaydıkları ışınlarla vücudumuza birçok zarara neden oluyorlar. Sadece hamilelerin ve 8 – 9 yaşındaki çocukların geçmemesine izin verilen bu aletlerin yaydığı ışınlardan korunmak için kesinlikle yetişkinleri de korumalıyız. Yaşımız 25 – 20 diye ölümcül ışınları almak zorunda değiliz öyle değil mi?

Oturacak Yerlerin Sayısı Nasıl?

Bir diğer sorun ise birçok alışveriş merkezinde doğru düzgün oturacak yer olmaması. Koskocaman alışveriş merkezlerinde sadece 5 bilemedin 10 kişinin oturabileceği yer yapılıyor. Geri kalan oturma yerlerinin birçoğu da yemek katlarında. 4 katlık bir merkezin her katında oturacak yer olması gerekirken bütün oturma yerleri yemek katına taşınıyor. Peki, amaç ne? İnsanlara yemek katında toplayıp oradaki dükkân sahiplerinin yorgun insanların kanına girerek yemek yemelerini sağlamak…

Daha Çok Kültürel Etkinlikler Olmalı Mı?

Alışveriş merkezleri günümüzde hızla yaygınlaşan bir sistemdir. İnsanların birçoğu artık tatil zamanları sokaklarda Alışveriş Merkezlerinde En Beğenmediğiniz Husus Nediryürümek, sahil kenarına inmek ya da ormanlarda temiz hava almak için pikniğe gitmiyor. Temiz havalar yerine bunaltıcı, kapalı havaların olduğu yer olan alışveriş merkezlerine gidiyorlar. Böylelikle insanlar merkezlere gidip sosyalleştiklerini sanırken asosyalleşiyorlar. Çünkü kapalı ortamda mağazadan mağazaya gezip gürültü içinde zihinlerini kaybediyorlar.

Bu sebepten, alışveriş merkezlerinde ayda bir ya da hafta sonları düzenlenen eğlenceler sadece bir tane ile kalmamalı. Her kesimden insana seslenmeli ve ülkenin kültür seviyesine de katkı sağlamalı. Böylelikle hem ülkedeki sosyallik hem de alışveriş merkezlerindeki sıkıcılık giderilmiş olacak. İnsanların alışveriş merkezi dendiği zaman aklına kapalı alan gelmeyecek ve eğlenceler artacak.

Ülkemizde her 2 yılda bir yeni alışveriş merkezleri yapılıp açılacağına, o arsaların yerine daha faydalı şeyler yapılmalı aslında. Ama toplum açısından pek değer kazanamayacağı için gereksizlikte başka bir şeye dönüşmeyecek. Bana kalırsa alışveriş merkezleri azaltılmalı. Kim nefes aldığını anlamadığı bir yerde kendini mutlu hisseder ki?