Benliğinizi Nasıl Bulabilirsiniz?

Benlik, psikolojide ego olarak geçmektedir. Kişinin kendine ilişkin olumlu-olumsuz yargılarıdır. Kişinin, kendini en iyi şekilde tanıması; kendiyle yüzleşmesi ve iç hesabını yapabilmesidir.

 Benlik Bulma

benlik bulma Toplumda süregelmiş yargılardan, alışılmış geleneklerden kendimizi biraz olsun uzaklaştırıp tamamen kendimize -iç sesimize- odaklanmalıyız. Bize doğru gelen/gelmeyen olguları belirlemeliyiz. Herhangi bir olay karşısında, dışarıya gösterdiğimiz tepkiyle; içimizde oluşan tepkinin birbirini tutması gerekir.

Dışsal faktörlerin etkisinden çıkıp, kendimize kulak vermemiz gerekir. Bu hemen mümkün olmayabilir. Bu süreçte kendimize zaman vermemiz gerekir. Sabretmeli ve kendimizi en net şekilde tanımak için çabalamalıyız. Bir durum karşısında tepkimizi veya fikrimizi gösterirken ” Acaba ne derler?” diye düşünmemeliyiz. Hayat, yaşamakla sınırlı değildir, yaşarken özgünlüğü yakalayın.

Bu durumu kolaylaştırmak için, bir araştırma yapıp sizin için faydalı kişisel gelişim kitaplarından faydalanabilirsiniz. Emin olun bu sabretmeniz gereken yolda işiniz kolaylaşacak ve kendinize itiraf etmediğiniz/ edemediğiniz yönlerin farkına varacaksınız.

Benlik Bulma Önemi

Toplum içerisinde, bireysel iletişimlerde etkili ve doğru noktada durabilmek için, kendimizi en iyi şekilde tanımamız gerekir. Kişi önce kendisiyle doğru iletişim kurmayı başarmalı, kendisinin farkına varmalı sonrasında toplumda doğru noktada durmalıdır.

Albert Enstien Egoya bakışıBütün bunları başarmak, benliğimizi bulmaktan geçer. Benliğine ulaşmış birey; kendisini kabullenecek, sevecek, kendisiyle barışık olacaktır. Bu duruma geldikten sonra iletişim kurarken etkili olması kaçınılmazdır.

Daha huzurlu ve kendinden emin bir şekilde hayatına devam edecektir. Durum böyle olunca da aynı zamanda çevresine örnek olacak, yardımcı olacaktır. İnsan önce kendini tanımalı, bulmalı şu hayatta. Doğru noktaya oturtmalı dünyada kendini.

Benliğiniz, sizi siz yapar. Onu kaybetmek de, ona ulaşabilmek de sizin elinizde!