Tereyağlı Bezelyeli Pilav Tarifi

Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olup, pilavın tarihi saray zamanlarına kadar uzanmaktadır. Etlisi, tavuklusu, şehriyelisi, sadesi, domateslisi derken pek çok şekilde hazırlayabileceğimiz pilavlarımızdan bir tanesi de bezelyeli pilav tarifimizdir. Yapılması çok kolay olan bu tarifimizi hazırlarken, içinde et suyu kullanırsak daha lezzetli sonuçlar elde ederiz. Bezelyeli pilavımız için gerekli malzemelerimize gelecek olursak:

*2 su bardağı pirinç (beyaz pirinç)

*2 yemek kaşığı tereyağ

*2 su bardağı su veya et suyu

*1 çay bardağı bezelye

*Zeytin yağ

bezelyeli-pilavEt suyu yoksa yarım paket et bulyon da kullanabiliriz. Malzemelerimizi hazır ettiğimize göre, hemen bezelyeli pilavımızı hazırlamaya başlayabiliriz. Öncelikle 2 su bardağı pirinci, sıcak suda yaklaşık 10 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra pirinçleri, soğuk su ile güzelce yıkıyoruz. Teflon pilav tenceremize az zeytin yağ koyup, pirinçlerimizi biraz kavuruyoruz. Pirinçleri kavurduktan sonra, üzerine 2 su bardağı su veya et suyu ilave ediyoruz. Et suyu kullanmadıysak, pilavın içine yarım paket et bulyon ekleyebiliriz. Pilavımız pişerken içine 2 yemek kaşığı tereyağı da ekliyoruz.

Bu şekilde pişen pilavımıza, 1 çay bardağı bezelyeyi de ekledikten sonra pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz. Üzerine 2 kat kağıt havlu koyup kapatıyoruz.

Bezelyeli pilavımız servise hazır.

Herkese afiyet olsun.