Dünyadaki En İyi Bitcoin Borsası Nedir?

Resmi bir kurum ve kuruluşla ilgisi olmayan, merkez bankasından bağımsız elektronik bir para birimidir. 10 yıllık bir geçmişe sahip olan bitcoin ilk olarak deneysel amaçla Satoshi Nakamoto tarafından geliştirilmiştir. Günümüzde kullanılan dünya para birimlerine alternatif olarak kullanılan bitcoinin kısaltması btc’dir.

Bitcoin Nasıl üretilir?

Bitcoin üretimi için donanımı güçlü bilgisayarlara meaning yani madencilik programı kurularak arama yapılmaya başlanır. Bu arama şans oyunu oynamak gibidir. Ne kadar güçlü işlemciniz var ise bitcoin bulma şansınız o kadar artar. Bu sürecin uzun ve zor olmasının sebebi ise bu sanal değişim aracını değerli kılmaktır.

Bitcoin Borsası

2008 yılından itibaren adını duyduğumuz ve gün geçtikçe ilginin arttığı bitcoin piyasası geçen yıllarla beraber büyüyerek kendi borsasını oluşturmuştur. Milyonlarca insan büyük paralar kazanmak hedefi ile bitcoin’e yönelmiş ve bu iş için ciddi yatırımlar yapmıştır. En yaygın kullanılan bitcoin borsaları Binance, BTCTURK, Paribu, Cucoin, Birfinex, Coinbase’dir. Bu borsalarda işlem yapabilmek için hesapların onaylanması gerekir onay almak için ise pasaport, kimlik kartı gibi gerçeği yansıtan resmi belgeler gereklidir.

Bu borsa çeşitliliğinin içerisin de en iyi olan Binance’dir. Çin merkezli bir borsa olan Binance 2018 yılında oldukça popüler olmuştur. Hacmi oldukça büyük olan binance 2018 yılı itibariyle 1 milyar dolar gibi bir rakama ulaşarak dünyanın en büyük hacimli borsalarından biri olmuştur. Mobil kullanım alt yapısına da sahip olan Binance’nin kullanıcılar için oldukça basit ve anlaşılır arayüzleri vardır. İşlem başına 0,1 lik bir komisyon oranıyla çalışmaktadır.

Bitcoin ilerde aktif bir ödeme aracı olarak kullanılır mı, tüm devletler tarafından kabul görür mü bu çok tartışılan bir konudur ancak kendi içerisinde çok büyük bir borsası olduğu ve uzun yıllar daha ilgilileri tarafından destekleneceği söylenebilir.

Şu kategoriye gönderildi: Bitcoin