Epson Tm-C3500 Dofftec Etiketi

Epson ‘un 1.200 € civarında olan bu renkli barkod yazıcı modeli Tm-C3500 ‘ün kullandığı etiketler malumunuz özel etiketlerdir. Epson logolu olarak Avrupa ‘dan satın alabileceğiniz bu ürünleri Türkiye pazarında ise Dofftec markası ile sunmaktalar.

Peki bu dofftec etiketlerinin diğer etiketlerden farkı nedir?

Öncelikle bu renkli barkod yazıcılar eski tip termal yazıcılardan farklıdır. Eski tip termal yazıcılarda kullanılan karbon şerit olarak da bildiğimiz ribon sarf malzemesi yerine bu yeni nesil Tm-C3500, Tm-C7500G gibi renkli barkod yazıcılarda mürekkep kullanılmaktadır. Bu durumda normal bir etikete mürekkeple baskı yaptığınızda eğer etiket kağıt bazlı ise mürekkep kağıt üzerinde dağılır ve tüm baskı birbirine geçer. Eğer etiket plastik bazlı ise etiket boyayı hiç tutmaz, kurumaz ve akıtır. Fakat dofftec etiketleri bu mürekkep püskürtmeli yazıcılar için özel olarak üretilmiş etiketlerdir. Bu özel etiketlere Epson Colorworks yazıcılarla veya mürekkep püskürtmeli yazıcılarla baskı aldığınızda kesinlikle dağıtma veya akma yapmaz.

Kısaca fotoğraf kağıdı gibi benzer özelliklere sahip olan bu dofftec etiketler normal etiketlerden oldukça farklıdır. Yapışkanlık dereceleri de üst seviyedir.