Honeywell PC42T

            Bilgisayarın icat edilmesi ile birlikte, günümüz teknolojisinde oluşturulan cihazlar, oldukça şaşırtıcı oldu. Bilgisayar ile başlayan serüven, ekonomi, sanayi, eğitim ve daha birçok kurumda, bilgisayarlı cihazların imal edilmesine sebep oldu. Hızlı işlem gücü yanında, bilgisayarlar sayesinde robot üreticiler icat edildi. Yazıcılar ise, günlük hayatımızda döküman derdinden kurtardı bizi. İnsana verilen aklın mükemmel ürünlerini halen görmeye devam ediyoruz.

Bilgisayarlarla Bilgi Depolama Ve Bu Bilgileri Kullanma

            Bilgisayarlar, ilk çıktığında, hesaplama modu ile üretildi. Hesaplama modunun yanında ses ve görüntü kayıtları, medya çalışmaları ve grafik tasarımları rahatlıkla yapılmaya başlandı. En etkileyici nokta ise, bu çalışmaların bir tuşla yazıcıdan çıkması idi. Bu özelliklerle birlikte günümüz teknolojisi halen gelişmeye devam etmektedir.

Yazıcılar İle Gelen Kolaylık

            Yazıcılar, daktilodan esinlenerek icat edilmiştir. Daktilolar gibi nokta vuruşlu olması ve mürekkepli şeritlerin kullanılması, daktilodan esinlendiğinin kanıtıdır. Özellikle resmi dairelerde yaygın bir şekilde kullanılmıştır. Türkiye’de bilgisayarlar 85’li yıllardan sonra kullanılmaya başlandı ancak dünyada yayıldığı gibi Türkiye’de yayılmadı. Ancak Türkiye son zamanlarda dünyanın cihaz gelişimini takip edebiliyor. Hatta Türkiye üretmeye başladı.

Yazı Yazmak, Resim Yapmak Ve Çoğaltmak Artık Sorun Değil

            Honeywell yazıcılar gibi, birçok yazıcı, günümüz şartlarında hızlı bir şekilde resim ve yazı üretmektedir. Honeywell PC42T 2,5 kg ağırlığındadır ve oldukça hafif malzemeden yapılmıştır.

             Etkili olması yanında Honeywell PC 42T, fonksiyonları ile de şaşırtıcı hale gelmiştir. 203 Dpi çözünürlük, saniyede 10 cm2 yazma özelliği, 64 MB sdram ve flash özelliği, ribonlu ve ribonsuz yazdırma özellikleri ile yazıcı sektöründe Honeywell PC 42 T kendini kanıtlamıştır. 3D yazıcı teknolojisi, kartuşlu, nokta vuruşlu ve lazerjet gibi özelliklerle, yazıcılar, kullanışlıdır. Kartuşlu yazıcılar mürekkepli yazıcılardır. Ayrıca lazerjet yazıcılar da toz mürekkep ile kullanılmaktadır. Lazerjet yazıcılardaki toz mürekkebin ısıtılması ile kullanılan yazıcılar, dış etkenlere daha dayanıklıdır. 3D yazıcılar ise, bilgisayarda çizilen üç boyutlu resimleri, bir tuşla elle tutulur hale getirmektedir.

             Biblolar, mimari tasarımlar ve yedek parça üretiminde kullanılan 3D yazıcılar, yazıcı teknolojisinin en son merhalesindedir. Halen yazıcı teknolojisi gelişmektedir. Gerek 3D olsun gerekse diğer sanayilerde kullanılan yazıcı tipleri olsun, büyük gelişmeler göstermektedir. Etkili ve daha iyi çalışmalar için üretilen yazıcılar, kalite ve hız bakımında daha da gelişmektedir. Bilgisayar uyumu yanında cep telefonu ve tablet gibi cihazlara da uyumlu hale gelmiştir. Fotokopi, yazıcı ve tarayıcı özellikli çok fonksiyonlu yazıcılar da ofislerde kullanılmaktadır. Yazı ve resim işleri yanında grafik işlerinde de çok kullanılmaktadır.