İ​lk arabaların ortaya çıkmasını sağlayan gelişmeler nelerdir? Sorusu sorulduğunda akıllara ilk olarak tekerleğin icadı gelir. Bu yüzden öncelikle tekerleğin icadını bilmek gereklidir. Tekerleğin milattan önce 3000 yıllarında bulunduğu tahmin ediliyor.

 İlk Arabaların Ortaya Çıkmasını Sağlayan Gelişmeler Nelerdir? İlk araç ;

Kendi başına ilerleyebilen ilk araç 1969 yılında Nicholas Cugnot tarafından bulunmuştur. Bu aracın hızı saatte 5 kilometre’dir.

 İlk 4 tekerlekli otomobil;

İlk dört tekerlekli, üstü kapalı ve kendi başına ilerleyebilen otomobil 1803 yılında Richard Trevithick tarafından yapılmıştır.

 İnsanların ulaşım ihtiyacının artış göstermesi;

​​​​​İnsanların giderek ulaşım ihtiyacı artış göstermesinden dolayı böyle bir taşıta insanların aşırı derecede ihtiyacı vardı, o dönemde ulaşım kısıtlı olduğundan gerek tarım gerek ticaret kısıtlı oluyordu bu da insanların gelişememesine sebep oluyordu. Nicholas Cugnot’un ilk kendi başına ilerleyebilen aracı bulmasının ardından bu konuda birçok kişi araştırmaya koyuldu ve 1803 yılında Richard Trevithick’in ilk 4 tekerlekli aracı bulmasıyla birlikte ulaşımda adeta bir çağ atlanmıştır.

 Ticaretin hızlanması ;

İlk 4 tekerlekli otomobilin ardından ticaret ve tarım hızlandı ve daha hızlı araçalara ihtiyaç duyuldu, otomobilin geliştirilmesi adına çok büyük çalışmalar başlamıştır. Çalışmalar giderek hızlandı ve tabi ki otobiller de giderek hızlanmıştır. Otomobil üretiminde çok büyük artış söz konusu olmuştur.

İlk Arabaların Ortaya Çıkmasını Sağlayan Gelişmeler Nelerdir?

 Otomobilin iletişimde ki yerini alması ;

Otomobilin üretimi arttıkça tarım, ulaşım ve ticaret dışında ki alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Bu alanlardan birisi de iletişimdir. Otomobillerin iletişim için kullanılmaya başlaması insanların birbirine mektup göndermesiyle başlamıştır. Arabalar mektupları toplayıp teslim edilecekler yerlere ulaştırıldı. İletişim gittikçe artti ve doğal olarak araba üretimide artmıştır.

 Arabaların savaşlarda kullanılması ;

O dönem de çok fazla savaş olduğu için arabalar savaşlarda da kullanılmaya başlanmıştır. Asker ve mühimmat takviyesinde kullanılan arabalar yıllar geçtikçe silahlar ve zırhlarla donatılarak savaşlarda kullanılmaya başlanmıştır.​