Kermes Nasıl Düzenlenir?

Kermes; daha çok hayır ve yardım sağlayabilmek için, açık veya kapalı alanlarda, okullarda açılışlarda açılan standlar bütününde, hanımların el işleri, yaptığı pasta börekler, bayanlar için tasarlanan takılar gibi şeylerin satılması olayıdır. Buradan elde edilen gelir, hizmetin edildiği amaca göre farklı farklı yerlere ulaştırılır. Bu anlamlarda faydalı bir etkinliktir. Peki, bir kermes nasıl olmalı? Kermes nasıl düzenlenir?

kermes nasıl düzenlenilir

Hepimizin en az bir kez bulunduğu ve yaklaşık olarak bir hafta – on gün arası süren kermeslerin, minimum üç ay öncesinden hazırlıkları yapılmaya başlanıyor. Bu hazırlıkların yapıldığı çalışma aşaması oldukça meşakkatli. Öncelikle amacına uygun bir hizmet gerçekleştirebilmek için bu işte gönüllü olacak insanları bulmanız gerekiyor.

Tek başına yapılacak bir iş değil. Bu gönüllü olan insanları bulduktan sonra, kermes için uygulanması gereken prosedürleri uygulamanız gerekecek. Herkes isteğine göre stand açıp kermes düzenleyemez. Bunu kimin için yaptığınızı, nerede yapacağınızı, kimlerle ve kimler adına yapacağınızı belirleyip ilgili birimlere bildirmelisiniz.

Kermes bir okulda düzenlenecekse, birbirine yakın muhitte bulunan okullar kolektif bir çalışma yürütmek durumundadır. Kermesten sağlayacağınız gelirin, okul aile birlikleri tarafından organize edilmesi gerekir. İl milli eğitim müdürlüklerince düzenlenecek kermes için, gerekli izinler de alınmalıdır.

Şu kategoriye gönderildi: İş Şu etiketin altına yerleştirildi: