Kırım’da Sular Isınıyor

Kırım sınırları içerisinde bulunan Ukrayna’ya bağlı askeri üsse,Rus askerleri tarafından yapılan saldırıda 1 asker öldü.

Kırım’ın başkenti Simferepol’de bulunan askeri üsse,Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Sergey Gayduk’un iddiasına göre Ruslar tarafından saldırı düzenlendi.Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre saldırıda 1 asker öldü ve 1 subay da yaralandı.

Savunma Bakanlığı sözcüsü saldırıyı,yüzleri kapalı ve tam teçhizatlı bir grubun düzenlediğini ve bu grubun saldırı esnasında kullandığı kamyonda Rus bayrağı olduğunu iddia etti.

Askeri kanattan yapılan açıklamaya göre Rusların,bölgedeki Ukrayna askeri gücüne karşın,birleşme anlaşmasının imzalanmasıyla daha sert bir tavır takınacağı düşünülüyor.

KİEV’DE SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR

Ukrayna’da gerçekleşen devrimden sonra görev almaya başlayan Başbakan Arseniy Yatsenyuk,Kırım’da yaşanan bu durumun Rusya ile Ukrayna arasında savaşa sebebiyet verebileceğini ifade etti.Başbakan,Ukrayna’nın imzalanan anlaşmalar uyarınca toprak bütünlüğünün korunması maksadıyla,ABD,İngiltere ve Rusya savunma bakanlıklarıyla ortak bir çalışma yürüterek,problemi uzlaşı yoluyla çözmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’de Kremlin Sarayı’nda düzenlediği toplantıda,Kırım’ın Rusya’ya bağlanma süreci esnasında tek bir el bile ateş açılmadığını söyleyerek bütün suçlamaları reddetti.

Şu kategoriye gönderildi: Haber