Kredi Kartı İle Bitcoin İşlemleri

Bitcoin Ne Demektir?

Kripto para sektörüne hızlı bir giriş yapan Bitcoin, 2008 yılında hazırlanmış ve 2009 yılında piyasadaki yerini almıştır. Çıkarılan ilk kripto para olan Bitcoin’in karlılığı o dönemlerde fark edilmemiştir. Ancak ilerleyen zamanlarda bitcoin sisteminin getirisi anlaşılmış ve günümüzde en popüler kripto para birimlerinden biridir. Kendini sürekli geliştiren sistemde kredi kartı ile bitcoin alma işlemleri de sunulmaktadır. Bu sayede bitcoin almak çok daha kolay hale gelmiştir.

Dijital para olarak da bilinen bitcoinin en temel özelliği herhangi bir birime bağlı olmamasıdır. Bu sayede bitcoin fiyatları da herhangi bir birime bağlı olarak değişmez. Kripto para sektörüne ilgisi olan kişilerin Bitcoin’e olan talep ve arzına göre bitcoin fiyatları belirlenmektedir. Bitcoin işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle bir sanal cüzdan sahibi olunması gerekir. Bu çok zor bir işlem değildir. Bitcoin işlemi yapan borsalardan birini seçerek sanal cüzdan sahibi olabilirsiniz. Öncelikle üyelik işlemleri aşamasına geçilir. Seçilen borsada üye ol menüsüne girilir. Üyelik esnasında kişisel bilgileri verme zorunluluğu da yoktur. Bu nedenle bitcoin sistemi son derece güvenilir bir dijital para sistemidir.

Üyelik işlemleri gerçekleştirildikten sonra bitcoin satın al seçeneğine girilir. Burada ne kadar bitcoin almak istediğinizi ilgili ekrana yazmanız gerekir. Alınacak olan bitcoin karşılığında ise hesaplanan TL miktarı banka yolu ile havale edilir. Bu sayede belirlenen bitcoin tutarı hesaba aktarılır. Böylece sanal cüzdan sahibi olunur. Bu işlemden sonra isteğe bağlı olarak alışveriş yapılabilir ya da para transferi işlemleri gerçekleştirilebilir.

Bitcoin sistemi, mesafeleri kapatan çok özel sistemlerden biridir. Bu sistem sayesinde dünyanın bir ucundan diğer ucuna para transferi yapabilirsiniz. Ya da yine istediğiniz yerden online olarak alışveriş yapabilirsiniz. Bu özelliklerinin yanında yatırım aracı olarak da kullanılan bitcoin, yüksek kazançlar elde etmeye yardımcı olur. Sistemini sürekli geliştirmiş olan kripto para sayesinde kredi kartı ile bitcoin alma işlemi de yapılabilmektedir. Bunun için bazı adımların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Kredi Kartı İle Bitcoin İşlemleri

Kredi Kartı İle Bitcoin Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kredi kartı ile bitcoin alma işlemlerinin geliştirilmesi ile artık daha kolay bitcoin alım – satımı yapılabilmektedir. Birçok kripto para borsası belirledikleri tutara kadar kimlik onayı olmadan kredi kartı ile bitcoin alma işlemine izin vermektedir.

Bitcoin satın almanın en kolay ve en güvenilir yollarını arayan kişilere özel olarak geliştirilen kredi kartı ile bitcoin alma sayesinde kısa sürede bütün işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Seçilen site içerisinde açılan hesap onaylattırıldıktan sonra 50.000 Dolara kadar bitcoin alma işlemine izin verilmektedir. Bu limit seçilen borsalara göre değişebilir.

Uluslararası para sistemlerine uygun olarak sürdürülen bitcoin alma için bir bitcoin borsası seçimi ile işlemlere başlanır. Bitcoin almak için bir borsaya üye olunur. İlk olarak sisteme kimlik ya da pasaport taraması istenir. Bu adımdan sonra kredi kartı ile bitcoin alma işlemlerinin hiçbirinde kimlik onayı istenmez.

Türkiye’de hizmet veren Türk bitcoin borsalarından kredi kartı ile bitcoin almaya izin verilmemektedir. Bu nedenle yabancı merkezli olan bitcoin borsalarından seçim yapılarak bitcoin alma işlemlerine girilir. Kredi kartı ile bitcoin alma seçeneği tıklanarak istenen bitcoin miktarı sisteme girilir. Kredi kartı numarası da girildikten sonra işlem onaylanır ve alınan bitcoin hesaba aktarılır.

Şu kategoriye gönderildi: Bitcoin