Kuş Dili Nasıl Konuşulur?

Küçük yaşlarda hemen hepimizin merak saldığı, gizli konuşmaların bir numaralı dilidir kuş dili. Sanki gerçek bir geçerliliği varmışçasına merak saldığımız konuşurken kendimizi havalı hissettiğimiz bu Kuş Dili Nasıl Konuşulur? Gelin kuş dilini öğrenelim.

Önceleri yavaş konuşmanız canınızı oldukça çok sıkacak. Çünkü akışkan bir konuşma asla ilk etapta olmaz ve bu da hem sizin hem de karşınızdaki insanın sıkılmasına neden olacak. Bir de hızlı konuşan insanları anlayamadığınız zaman moralinizi de bozmamanız öğrenmenizi hızlandıracaktır.

kus-dili-nasil-konusulur

Kuş dilinin püf noktası kuracağınız cümleyi hecelemek ve hecenin içinde geçen ünlüye göre hece aralarına ekler koymanızdır. Koyacağınız ekler -ge -gi -gı -ga -gu -gü’ dür. Bunları nasıl seçeceğiniz de kullandığınız hecedeki ünlüye bağlıdır. Mesela seni seviyorum cümlesini sege nigi sege vigi yogo rugum şeklinde söylüyoruz. -rum gibi üç harfli hecelerde ise örnekte olduğu gibi koyduğumuz hecenin sonuna ekliyoruz yani rugum şeklinde kullanıyoruz. Benim adım ayşe derken bege nigim aga dıgım agay şege şeklinde kullanıyoruz. Şimdi sizlerde acele etmeden bu tarz pekiştirmeleri yapmaya çalışın hızlandıkça çok eğleneceksiniz.