Nasıl Konuşulur?

İnsanların birbirleriyle iletişim kurmasının temelinde yatan tek etken konuşmaktır. Yüz yüze ya da telefonla, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla yeni tanıştığınız insanlarla diyaloglar hep konuşarak halledilir. Kendimizi ifade etmenin en önemli yoludur.

Konuşma bebeklikte başlayan fizyolojik bir gelişimdir. Bebekler öncelikle kolay heceleri kullanarak kelimeler kullanmaya başlarlar. Örneğin bir bebek ilk olarak baba der. Bunun sebebi iki hecenin de aynı olması ve peş peşe sıralanmasıdır. Daha sonra heceler, aileler vasıtasıyla çocuklarına tekrarlanarak cümleler oluşturulmaya ve kurulmaya başlanır.

nasil-konusulur

Müteakip yıllar artık kreş ve okul yıllarıdır. Alfabenin öğrenilmesi ile okuma yazma melekeleri geliştirilir. Yani temelde “nasıl konuşulur? ” sorusunun cevabı, anne baba ve okul vasıtasıyla öğrenilmesidir.

Çok farklı konuşma yolları vardır. Yaşanılan bölgenin şivesi de farklı olabilir ya da yabancı bir dil kullanılarak da konuşma gerçekleştirilebilir. Önemli olan, konuşmanın yerine ve zamanına göre düzgün kelime ve cümleler kullanılarak yapılmasıdır. Kime karşı nasıl konuşulacağı, kişinin aldığı eğitimin aynasıdır.

Telefon da Nasıl Konuşulur

Dolayısıyla konuşma şeklinin nasıl olduğu toplum nazarında çok öncelikle bir konudur. Kibar ve etkili konuşma tüm bireyler tarafından önem teşkil etmekle birlikte, bol bol kitap okumanın da konuşma şekline çok önemli katkıları olduğu unutulmamalıdır.