Nurgül Yeşilçay Hakkında Bilinmeyenler !

Türkiye’nin en güzel gözlerine sahip, güzel oyuncusu Nurgül Yeşilçay, 26 Mart 1976 tarihinde Türkiye’nin Afyonkarahisar şehrinde hayata merhaba demiştir. Güzel oyuncunun babasının adı Şükrü Yeşilçay, annesinin adı ise Nazlı Yeşilçay’dır. Ayrıca oyuncunun, Tuğtekin Yeşilçay, adında bir de erkek kardeşi bulunmaktadır. İzmir’de büyüyen güzel oyuncu, burada eğitimlerini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesinin Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Daha üniversite okuduğu yıllarda ilk projesi olan İkinci Bahar televizyon dizisinde göstermiş olduğu performansı sayesinde gerek güzelliği, gerekte kusursuz oyunculuğu ile tüm yapımcıların kapısını çaldığı bir oyuncu haline gelmiştir.

Sen olmasaydın, Aşk gibi tiyatro oyunlarında da boy gösteren yıldız oyuncu sinema hayatındaki başarılı çalışmaları sayesinde en çok ödül alan aktörler arasında yer almaktadır.

2005 yılında Altın Koza Film Festivali’nde Eğreti Gelin sinema filmi sayesinde En İyi Kadın Oyuncu seçilmiştir.

2008 yılına gelindiğinde ise Altın Portakal Ödülleri’nden Vicdan adlı sinema filmi ile SİYAD Ödülleri’nden Âdem’in Trenleri ile ve yine Âdem’in Trenleri ile Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Oyunculuk Ödülleri’nden En iyi Kadın Oyuncu ödüllerini toplamıştır. Ayrıca 60. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışarak En iyi Senaryo ödülünün de sahibi olmayı başarmıştır.

Yıldız oyuncunun rol aldığı önemli projeler, Cinayet, Bebek İşi, Galip Derviş, İşler Güçler, Aşk Kırmızı, Aşk ve Ceza gibi önemli projelerde başrol oyunculuğu yapmıştır. Nurgül Yeşilçay şu anda Erkan Petekkaya ile beraber Star TV’de pazartesi akşamları yayınlanan Paramparça adlı dizide Gülseren isimli başrol oyuncusunu canlandırmaktadır.

Nurgül Yeşilçay’dan Bazı Görüntüler