Rfid Etiketler

Radyo frekansı ile tanımlama yöntemi olarak ifade edilen, nesneleri otomatik tanımlama sistemi rfid’tir. Bu otomatik sistem sayesinde veriler toplanmakta, toplanan bu veriler bilgisayar sistemlerinde kullanılmaktadır. Rfid etiket kullanımının amacı, verimliliğin artması, veri giriş hatalarının azaltılması, el ile yapılan sayma işlemlerinin kullanılmaması olarak görülmektedir. 

Nesneleri, radyo dalgalarının kullanılarak tanımlanması için geliştirilen teknoloji, rfid olarak bilinmektedir. Bir antene bağlanmış olan mikroçip içerisine, kayıt işlemini gerçekleştirecek bilgiler eklenerek, tanımlama belirgin hale getirilmektedir. Anten, çipin elde ettiği tanım bilgisini okuyuculara iletilmesini sağlamaktadır. Okuyucular ise, rfid etiketinden alınan radyo dalgalarını, dijital bilgi şekline çevirmekte ve bu bilgilerin bilgisayar sistemlerine aktarılmasını ve yararlı bir hale getirilmesini sağlamaktadır.

Rfid etiket teknolojisi, genel olarak ürün takip sistemlerinde, hasta takip sistemlerinde, bilet kontrol sistemlerinde ya da tam anlamı ile yaşamın her alanında kullanılmak ile birlikte, tüm sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayarak sektörlere hız ve işlemlerinde kolaylık sağlamaktadır.