Sebzeli Dana Bonfile

Et yemekleri, Türk mutfaklarının baş tacıdır. Et yemeklerini hazırlarken dikkat etmemiz gereken en önemli hususlar, hangi eti hangi yemekte tercih etmemiz ve nasıl pişirmemiz gerektiğini bilmemizdir. Bonfile eti ile hazırlayacağımız bu tarifimiz sebzeli olarak hazırlanmaktadır. Kasabınızdan bonfile etini alırken, bonfile dilimlerini iyice dövdürün.

sebzeli dana bonfileSebzeli dana bonfilemizi hazırlarken gerekli malzemelerimiz:

*Yarım kilo dana bonfile

*2 adet orta boy domates

*2 adet sivribiber

*150 gram brokoli

*2 adet orta boy patates

*Servis yaparken yanına beyaz pirinçten yapılmış sade bir pilav çok yakışır.

*Patatesleri kızartmak için yeterli miktarda sıvıyağ

Malzemelerimizi hazır ettiğimize göre bu güzel et yemeğimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Öncelikle ince dilimlenmiş bonfile etlerimizi tavada güzelce alt üst ederek kızartıyoruz. Diğer tarafta küp küp doğradığımız patateslerimizi tuzlu suda beklettikten ve iyice yıkadıktan sonra, yeterli miktarda sıvıyağda kızartıyoruz. Patatesler kızardıktan sonra sivribiberlerimizi de kızartalım.

Etlerimiz de pişerken biz diğer tarafta brokolileri haşlayacağız. Brokoli haşlarken bir püf noktası da kaynayan suyun içine atıp haşlamaktır. Böylelikle hem rengi değişmeyecek hem de vitamini gitmeyecektir. Brokoliler de haşlandığına göre domatesleri de aynı şekilde kaynayan suyun içine atıp biraz bekletip alalım. Kabuklarının kolayca soyulduğunu da göreceksiniz. Her şey hazır olduğuna göre servis yapabiliriz artık. Genişçe bir servis tabağına öncelikle kızarttığımız patateslerimizi alıyoruz. Üzerine bonfile dilimlerini koyup hemen yanına brokoli, domates ve sivribiberleri koyuyoruz. Eğer bu et yemeğinizin yanına bir se pilav yaptıysanız daha bir şık olur.

Herkese afiyet olsun.