Tavuklu Kebap

Kebaplarımızı sadece kırmızı et ile hazırlamıyoruz. Kimi zaman hindi eti kullanıyoruz kimi zamanda tavuk eti. Bu tarifimizi kuşbaşı tavuk eti ile hazırlayacağız. Tavuklu kebap tarifimizin yanına, arpa şehriyeli pilav çok yakışıyor.

tavuklu-kebapGelelim tavuklu kebap tarifimiz için gerekli malzemelerimize:

*Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti

*2 adet orta boy patates

*1 yemek kaşığı tereyağ

*1 yemek kaşığı un

*1 adet orta boy soğan

*2 diş sarımsak

*Az sıvıyağ

*Tuz ve karabiber

*1 tatlı kaşığı kekik

*2 adet orta boy domates (küpler halinde keselim)

*1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Malzemelerimiz hazır olduğuna göre Tavuklu kebabımızı hazırlamaya başlayabiliriz. Öncelikle bir teflon tencerenin içine az sıvıyağ koyuyoruz ve tavuk kuşbaşı etlerimizi hafifçe kavuruyoruz. Kuşbaşı tavuk etlerimiz kavrulduktan sonra üzerine halka halka doğradığımız soğanlarımızı ve ezerek koyduğumuz 2 diş sarımsağı da ekliyoruz. Soğanlar ve sarımsaklar da kavrulduktan sonra içine 1 yemek kaşığı un ilave ediyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz.2 adet orta boy domatesimizi de küp küp şeklinde tavuk etlerimizin üzerine doğrayalım. Pişirmeye devam edelim. Tuz ve karabiberini en son ekleyeceğiz. Diğer tarafta yine küp küp doğradığımız patateslerimizi az yağda kızartalım.

Hepsi hazır olduğuna göre fırın kabımızın içine önce patatesleri, sonra da tavukları koyalım. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip,180 derece önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar pişirelim.

Kaşar peynirleri de eridiğine göre artık servis tabağına alabiliriz. Yanında pilav ile servis yapabiliriz.

Herkese afiyet olsun.