Termal Etiket Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Termal etiketler  iki çeşitten oluşmaktadır. Bunlar Eko termal etiket ve Lamine termal etiketlerdir. Eko termal etiket  yüzeyinde koruyucu  bir tabakası bulunmayan  etiket türüdür.  Kâğıdın üzerine termal Lamine edilmesi sonucunda oluşmaktadır. Eko termal etiketler, ısı, nem  alkol, ışık  ve ısı gibi dış etkenlere karşı dayanıklılığı oldukça zayıftır.  Bu etkenlere maruz kaldığı taktirde kendi kendine kararmaktadır.  Hızlı tüketilmesi gereken etikettir.  Eko termal etiketlerin ömrü 3 veya 6 ay aralığındadır.

Eko termal etiket  ısı ile baskı yapıldığından dolayı  Ribon kullanılmaz.  Ribon kullanılmadığı içinde maliyeti oldukça düşüktür.  Ancak etiket kullanımı kısa zamanlı ise, Eko termal etiket kullanılmalıdır.

Lamine termal etiket; adından da anlaşılacağı gibi  Termale sahip olan etiket çeşididir. Lamine termal etiket de Eko termal etiket  gibi Ribona ihtiyaç duyulmadan  üzerine ısı ile baskı alınarak kullanılır.  Lamine termal etiket  sadece Barkod yazılarda ve yazıcılarda kullanılmaktadır.  Termal etiket kullanan sektörler  Lamine termal ve Eko termal etiketlerini   ömürlerini  3 veya 6 ay kadar olduğu yerlerde kullanırlar.  Lamine etiketler 6 veya 9 ay kadar  ömre sahiptir.

Lamine termal etiketler, Eko termal etiketlere göre %30 daha pahalıdır. Fakat Lamine termal Eko termal etiketlere göre 2 kat daha uzum ömürlüdür. Ömrü biten Lamine termal etiketlerin üzerindeki baskı kendiliğinden uçar.  Ancak Lamine termal etiketleri ısı ve ışığa maruz kalmadığı takdirde  ömrü biraz daha uzayabilir.

Lamine termal etiket neden tercih ediliyor?

Etiket kullanımı çok uzun süre  olan yerlerde, Lamine termal etiketlerin ömrü uzun olduğundan dolayı ve  düzgün yazılarak  kararma olmamasından dolayı da tercih edilmektedir. Ayrıca  nem, ısı ve ışıktan Eko termal etiketlere göre daha az etkilenmektedir. Lamine termal etiketin bir diğer simi de top etikettir.