Web Sitesinde Özel Yazılıma İhtiyaç Var Mı?

Basit Site Nasıl Yapılır

İnternet ortamında yapılan aramalarda kolay web sitesi yapımı, hemen siteni yap yayına başla gibi sonuçlar karşımıza çıkmaktadır. Site yapmak için bilgisayarımızda bulunan “not defteri, word” gibi programlarla da siteler yapılabilir. Yaptığımız dosyanın ilk kelimesi ve son kelimesi  tagları olursa oluşturduğumuz dosyanın uzantısını “html” olarak değiştirirsek tarayıcımız bu dosyayı internet sitesi dosyası olarak algılayıp ona göre işlem yapacaktır. Yine de web sitesinde özel yazılıma ihtiyaç var mı? Sorusuna cevabım evet olacaktır.

Bu konuda biraz bilgiye sahipseniz sizi yönlendirecek, kullanabileceğiniz örnek kodları karşınıza getiren ücretsiz programlar da mevcuttur. Bunların başında profesyonellerin kullandığı Brackets adlı program gelmektedir. html ve CSS kullanılarak site tasarımı yapılan program Türkçe dil desteğinin olmasının yanı sıra size kullanabileceğiniz HTML ve CSS taglarını otomatik olarak karşınıza çıkarmaktadır. Üyelik sistemi olan dinamik site tasarlayacaksanız PHP kodları kullanabilirsiniz ve bu konuda ücretsiz ve yaygın olarak kullanılan Sublime Text programı mevcuttur. İki programın arasındaki fark biri HTML ve CSS desteği verirken diğeri PHP desteği vermektedir ve Sublime Text programı İngilizcedir. Programların Word Excel kullanmaktan farkı yoktur.

 Hiç Kod Yazmayanlar İçin

Web sitesi konusunda hiçbir tecrübem yok ve hayatımda hiç kod yazmadın diyorsanız; Dreamweaver programının deneme sürümünün Türkçesini indirerek tasarım ortamını kullanarak ve Youtube’deki görüntülü anlatımları izleyerek kişisel sitenizi tasarlayabilirsiniz.

Web Sitesinde Özel Yazılıma İhtiyaç Var Mı?Yapacağım site hem dinamik hem de güvenlik konusunda üst düzey olsun diyorsanız ASP.NET ile tasarlamanızı önerebiliriz. Visual studio programının öğrenciler için olanını indirip internet ortamından yardım alarak ya da Kodlab’ın kitaplarını temin ederek hem kitabı takip hem de uygulamaların görüntülü yapımlarının anlatıldığı kitabın yanında verilen DVD’lerden faydalanarak iyi bir başlangıç yapılabilir. Youtube’de site yapımı ile ilgili pek çok kanal mevcuttur. İstikrarlı bir şekilde bu kanalları takip edip birebir uygulayarak bir site yapabilirsiniz. Her ne kadar bütün tag ve kodlara biliyorum deseniz de mutlaka bir yardımcı yazılım kullanmak günümüzde zorunlu hale gelmiştir.