Yazılım Öğrenmek İçin Nasıl Bir Eğitim Alınmalıdır ?

Yazılım öğrenmek için nasıl bir eğitim alınmalıdır? Yazılım sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Çünkü bu mesleği yapmak isteyenler başladığı işi bitirmek zorundadırlar ve bu bitmeyen bir iştir sürekli yenilik gerektiren sürekli yeniliklerin içinde olunmalıdır.

Güncel bir meslek sürekli olarak kendini geliştirmek sürekli güncel olmalıdırlar. Yazılımcılar her ne kadar sosyal hayattan uzak gözükseler de sosyal medyayı sürekli takipteler. Çünkü onları aldığı teorik eğitimin hiç bir anlamı yoktur. Pratiğe dökmedikleri sürece.

Ülkemizde meslek liselerinde bilgisayar bölümü olarak okutulan bölüm adı altında başlayan bir alt yapıyla bilgisayara Yazılım Öğrenmek İçin Nasıl Bir Eğitim Alınmalıdır ?bir giriş yapılabilir. Fakat bu bölümde okuyan çok az öğrenci bu bölüm üzerinde kendilerini geliştirip devam ettirirler. Çok kafa yormak gerekir ilgilenmek gerekir sürekli bir araştırma yapmak gerekir ki bilgisayar çağının gerisinde kalmayasın.

Üniversitelerin 2 yıllık Bilgisayar Teknolojileri ve programlama, bilişim programları vb. bölümlerde bu alan için ideal bölümlerdir. Fakat daha önce de dediğim gibi teorik bilgilerin uygulamaya dökülmediği sürece aldığınız eğitim, eğitim sistemimiz gereğince ezberlenip sınav geçildikten sonra unutulmaya yüz tutan bilgiler olarak havada kalır elinizde bir diploma alakasız meslekler içinde bulursunuz kendinizi.

Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olanlar bu iş içinde daha fazl adırlar. Onlar gerek eğitim döneminde yazdıkları programların işlevliği gerek eğitim süresinin ve okudukları fakülteden kaynaklanıyor olsa gerek bilgileri daha kalıcı olur. Öğrendiklerini uygulama imkânı daha fazladır diğer öğrencilere göre tabii kendilerini kanıtlama imkânları da daha fazladır. Mezun olunduğunda hangi firmaya gitse ilk sorduğu ”kaç yıllık’ deneyim olduğudur’ aslında çok komik bir soru yeni mezun olmuş bir öğrenci için yaz tatilleri ve stajlar dışında ne kadar çalışmış olabilir ki deneyimi nasıl edinecek acaba hiç düşünüyorlar mıdır?

Tabii yazılımcı olmak için sadece bu diplomalar alınmalıdır demiyorum eğer ki ilginizi çekiyorsa gittiğiniz kurslardan aldığınız sertifikalarla da eğitim alabilirsiniz bu diplomalara sahip kişiler size eğitim verecektir belki ama siz onlardan çok daha iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. Yazılım öğrenmek bir süreçtir. Bir yazılım programını ilk yazmaya başladığınızda belki 3-5 ayınızı alacaktır ama daha sonra yazdığınız yazılımlar üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak Yazılım Öğrenmek İçin Nasıl Bir Eğitim Alınmalıdır ?aynı programda yani aynı alt yapıyla birçok yeni yazılımlar üretebilirsiniz.

Biraz zaman alacaktır belki biraz uykusuz kalacaksınız çok fazla kahve içeceksiniz belki bazen sinirleneceksiniz günlerce aylarca uğraştığınız program sadece yanlış bir komut olduğu için çalışmıyor veya yanlış çalışıyor olabilir. Bu komut bir harf hatası da olabilir bir noktalama işareti de işte bu kadar dikkat isteyen bir meslek. Yazılım öğrenmek istiyorsanız bir kursa kayıt yaptırarak öğrenmeye başlayabilirsiniz.

1, “Yazılım Öğrenmek İçin Nasıl Bir Eğitim Alınmalıdır ?” hakkında görüş bildirdi

  1. öncelikle matematik alt yapısı olmazsa olmaz sonrasında orta derece ingilizce okuyup konuşabilmek, daha sonrasında matematikle birlikte algoritma çalışmanız ve bu konuda iyi olmanız gerekecek, yazılım kodlarını ezberlemek ve ezbere iş yapmak en basit iştir ama ezber dışında birşey çıktığında karşınıza takılıp kalacaksınız o yüzden algoritma yı iyi öğrenip nerede hangi yazılımı kullanacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Yorumlar kapalı.