Detoksta Etkisi Bilen Çim Suyu Nasıl Hazırlanır

ÇİM SUYU HAZIRLANIŞI VE FAYDALARI

Detoks kullanılan diyet yapanların bolca gördüğümüz çim suyu buğday bitkisinin çimlendirilmesiyle elde edilir ve bahçe çimi vb. çimlerden kesinlikle denenmemesi gerekir. Çim suyu çok etkili bir detoks içeceğidir. Küçük bir bardak çim suyu içerisinde ki vitamin, mineral ve protein miktarı 1 kg sebze suyunun barındırdığından daha fazladır.Detoksta Etkisi Bilen Çim Suyu Nasıl Hazırlanır

 Nasıl hazırlanır?

Buğday çimeni tohumlarını bir gece 8-10 saat suda bekletin. Sonraki 16-24 saat arasında kapağı delikli bir kavanozun içine koyun ve filizlendirin. Tohumu günde 3 defa ıslatın ve durulayın. Küçük bir kuyruk göründüğünde tohumu toprağa dikin. Ekimi tepsinin yanını dolduracak şekilde ve tohumlar sık sık olacak şekilde yapın. Toprağı sulayın ve ilk üç gün kurumaması için tohumları toprak ile örtün. Bu üç günde toprağı sabahları bolca sulayın, akşamları ise spreyle hafifçe nemlendirin. Dördüncü günden itibaren günde bir kere sulamak yeterli. Tepsi gölgede durmalı, güneşle doğrudan temas etmemeli. Ortamın 21-26 derece olmasını sağlayın çünkü tohumunuz çürüyebilir veya küflenebilir. Çimenin kenarından bir uzantı çıktığında kesebilirsiniz. Büyüme genellikle 7-12 gün arası sürer. Kesilmiş çimen buzdolabında 7 gün saklanabilir. Günde iki bardağı geçmeyecek şekilde sabah ve öğleden sonra içiniz.

 Faydaları

-A, B, C, E vitaminlerini barındırıyor ve kanser hücrelerini öldürüyor.

-Kalsiyum, demir, fosfor ve magnezyum deposudur.

-Gaz, şişkinlik gibi sorunları azaltır.

-Daha az uykuya ihtiyaç duymanızı sağlar ve enerji verir.

-Sindirime yardımcı olur.

-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

-Kandan ve hücrelerden toksinleri temizler.

-Kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır ve kanın pH seviyesini dengeler.

-Kan şekerini düzenler.

-Kırmızı kan hücrelerini arttırır ve kanda ki bakterileri yok eder.

-Antioksidan özelliği bulunur ve bu sayede kalp hastalıkları, kanser, bulaşıcı hastalıklar vb. hastalıklara yakalanma riskimizi azaltıyor.

-Kilo vermeye yardımcı oluyor.