İş Görüşmesine Giderken Ne Giyinmeliyiz?

İş görüşmesine giderken, sadece ilgili pozisyona uygun olmanız, deneyimleriniz, eğitim durumunuz ve prezentabl olmanız yeterli değildir. Görüşme esnasında, ilk izlenim çok önemlidir. İnsanların sizinle olan ilk karşılaşmalarında, dikkati çeken ilk şey; sizin dış görünüşünüzdür.

İş Görüşmesine Giderken Ne Giymeliyim ?Kişisel imaj; aslında sizin kişisel özelliklerinizi de yansıtır. Giyim tarzınız, seçtiğiniz kıyafetleri tamamlayan aksesuarlar bile sizi yansıtmaktadır. Kişisel aksesuar dediğimiz zaman aklınıza sadece kıyafetlerinizi tamamlasın diye taktığınız takılar gelmesin. Kullandığınız gözlüğünüz de bir kişisel aksesuardır. İş görüşmesine giderken kıyafetinize uygun bir takı takacaksanız eğer, kesinlikle abartılı olmayan, sade ve az sayıda bir takı kullanmalısınız. Görüşmeye giderken takı olarak; kocaman küpeler veya her hareket ettiğinizde ses çıkartan kolyeler ve bilezikler takılmaz. Bunların profesyonel iş hayatında yeri bulunmamaktadır.

İş Görüşmesine Uygun Kıyafetalışacağınız iş yerinin imajı da çok önemlidir. İş görüşmesine gitmeden önce mutlaka bir fikriniz olsun. Bir banka çalışanının kıyafeti ile bir reklam ajansında çalışan kişinin kıyafeti arasında fark olacaktır. Parlak renkli ve desenli kumaşları hiçbir iş görüşmesinde, kesinlikle tercih etmemelisiniz.

İş görüşmesine gitmeden önce, görüşmede giymeye karar verdiğiniz kıyafeti mutlaka denemelisiniz. Sürekli boyunu çekiştirdiğiniz bir etek veya yakasını düzelttiğiniz bir bluz görüşme esnasında çok itici gözükür. Ayrıca kıyafetleriniz temiz ve ütülü olmalıdır.

Aslında bu detaylar günlük hayatımızda da dikkat etmemiz gereken konulardır.