Barkod Etiketlerinin Özellikleri

Barkod etiketleri temel olarak kağıt bazlı ve plastik bazlı olarak üretilmektedir. Rulo şekilde basıma uygun üretilmekte ve yapışkanlı özelliğiyle hızlı kullanım sağlamaktadır. Barkod etiketleri Nanoperm ve Hotmelt şeklinde üretilmektedir. Holmelt yapışkanlı etiketler, hızlı ve kolay uygulanabilir formda üretilmekte fakat uygulandığı yüzeyle bütünleşme özelliğine sahiptir. Seri üretimlerde hız ve avantaj sağlar. Her yüzeye uygulanabilir, yüzeyle bütünleşme özelliğinden dolayı çıkarırken, yırtılabilir. Nanoperm yapışkanlar ise kalite içerikli, defalarca kullanım sağlamaktadır. Tekrar uygulanabilir formda ve yırtılmaz niteliktedir.

Kağıt Bazlı Barkod Etiket Özellikleri

Kağıt bazlı etiketler genellikle yapışkan nitelikte ve rulo şeklindedir. Farklı basım özelliklerine sahip, barkod yazıcılarla elde edilmektedir. Hızlı kullanım ve kısa raf ömrü sağlamaktadırlar. Kağıt bazlı barkod etiketler iç alan uygulamaları için üretilmekte ve maliyetleri uygundur. Isı- nem- sıvı- ışık gibi dış etkenlere dayanıklılık göstermemektedir. Gıda, kimya, kozmetik, posta ve kargo gibi sektörlerde uygun maliyetleriyle tercih edilmektedir.
 
Eco Termal Barkod Etiketler: 
Kısa süreli raf kullanım ömrü sağlayan Eco termal etiketler hızlı tüketim ve gıda alanlarında kullanılmaktadır. 3 ila 6 ay kullanım sağlayan kağıt bazlı ve yapışkanlı etiket, basım usulüyle maliyet karı sağlamaktadır. Barkod yazıcı sistemin üst kısmında bulunan ısıtıcıdan sağlanan ısının, lamine edilmesiyle basım alınmaktadır. Mat ve koruyu yüzeyi olmayan bir etiket çeşididir. Termal transfer yöntemli eco termal etiketler, kısa ömürlü olduğu için hızlı tüketimde kullanılır. 

Lamine Termal Barkod Etiketler:   
Termal transfer yöntemiyle basım sağlanır. Ribon malzeme kullanım gerektirmez, kağıt bazlı ve yapışkan esaslıdır. Eco termal etiketlerle aynı nitelikte uygulanmakta fakat koruyucu yüzey içermektedir. Kullanım süresi Eco termallere nazaran daha fazla ve kullanım şartlarına bağlı olarak 6 ila 9 ay kullanım sağlar. Gıda, tarım ambalajlama, kozmetik, sağlık alanları gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Dış etmenlere, su- nem ve ısı temaslarına karşı dayanım göstermez iç alan uygulamalarına göre üretilmiştir.

Kuşe Barkod Etiketler:   Parlak ve pürüzsüz yüzeye sahip kağıt bazlı etiket çeşididir. Çukur içermeyen yüzeyi nedeniyle fazla ışık alan ortamlarda, barkod görüntüleme cihazlarında kolay kullanılamayabilir. Koruyucu yüzeyi bulunan kuşe barkod etiketler, yapışkanlı ve rulo formlu hızlı kullanıma yönelik üretilmektedir. Gıda, kimya, kozmetik gibi alanlarda kullanılıp, kullanım koşullarına bağlı olarak bir kaç sene kullanım sağlamaktadır. Ribon basım tekniği ile üretilmektedir. Maliyet açısından avantajlı ve ekonomiktir.
    
Vellum Barkod Etiketler: 
Termal transfer yani kuşe kağıtlarla aynı ribon tekniği sayesinde basım edilmektedir. Kağıt bazlı ve yapışkanlı olan Vellum barkod etiketleri, iç alan kullanımları için üretilmektedir. Isı, ışık, sıvı ve nem gibi dış koşullara dayanım göstermez. Kuşe kağıtlı etiketlere fark olarak mat yüzeye sahiptir. Mat ve çukurlu özellikteki yüzeyi sayesinden barkod sistemlerinde kolay okunabilir. Yüksek ışık formlu alanlarda rahat okunabilir ve çok tercih edilebilir özelliktedir. Çukur özellikler, kağıt özelliği olarak uygulanmaktadır.
    
Floresan Barkod Etiketleri: 
Kağıt bazlı etiketlerin en çok maliyet gerektiren ürünüdür. Parlak ve mat yüzeylerde üretilmektedir. Uygulama alanları için fosforlu renk içeren floresan esaslı üretilmektedir. Yapışkanlı ve hızlı kullanıma uygun nitelikte üretilmektedir. Dış etmenlere dayanıklılık göstermez ve iç alan uygulamalarında kullanılmaktadır. Beş farklı renk seçeneği ile üretilmekte, ayırma- düzenleme- gruplandırma gibi uygulama alanlarında kullanılmaktadır.

Plastik Bazlı Etiketler: Barkod yazıcılarla basım edilen, kuvvetli yapıştırıcı içeren plastik bazlı barkod etiketleri, uzun kullanım ömrü sağlamaktadır. Dış alanlarda rahatlıkla kullanılması ve uzun ömürlü kullanım sağlaması için, dış etkilerden etkilenmez nitelikte üretilmektedir.

Silvermat Barkod Etiketleri: SilverPP olarak adlandırılan ve Slwmat olarak demirbaş etiketi adıyla üretilen etiketler, en kaliteli etiketlerdir. Plastik bazlı ve kuvvetli yapışkanlıdır. Sağlık merkezleri, resmi kurum ve kuruluşlarda özellikle demirbaş etiketi olarak kullanılmaktadır. Dış alanlarda da uygulanabilir, sıcaklık ve soğukluğa karşı dayanıklılık gösterir. Sağlam esaslı üretilmekte ve uzun ömürlüdür. İki yüzeyi de yapışkanlıdır. İki yüzeyi de gri, mat veya parlaktır. Resin ribon basım tekniğiyle uygulanmakta ve diğer barkod etiketlerine oranla 4- 5 kat maliyet içermektedir.

Opak PP Barkod Etiketleri: Parlak yüzey, yapışkanlı, plastik bazlıdır. Polipropilen madde ile üretilmektedir. Tüm dış koşullara dayanıklılık gösterir. Kullanım sektörleri çeşitlilik göstermekte ve dış alan uygulamaları için ideal yöntemdir. Parlak yüzeyi nedeniyle, barkod sistemlerince net okunamayabilir. Dış alanlarda kullanılmaktadır. Resin ribon özellik kullanılarak baskı alınmaktadır. Sert yüzeyi sayesinde esneme yapmaz ve kolay yırtılmaz formdadır.


 
Mat PP Barkod Etiketleri:
Opak PP ile aynı özelliklerde fakat mat yüzey içermektedir. Rahat barkod okuma sağlayan plastik bazlı, yapışkanlı etiketler, tüm dış koşullara dayanım gösterir. Resin ribon özelliğiyle basım sağlanmaktadır. Mali açıdan Opak PP lerle aynı ve polipropolin esaslı üretilmektedir. Kolay yırtılmaz ve dış alan kullanımlarına idealdir.

Şeffaf Barkod Etiketleri: Etiket alt kısmını gösterdiği için, içeriğin görünmesi gereken alanlarda ( kimya, kozmetik, gıda) kullanılmaktadır. Koruyucu olarak da kullanılabilen şeffaf polipropilen etiketler dış alan kullanımına uygun, resin ribon basım özelliklidir.

Şu kategoriye gönderildi: Genel