Kolesterol Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

İlaç kullanmadan kolesterol diyeti yaparak kolesterolünüzü denge de tutabilirsiniz. Bu diyeti yaptığınızda daha sağlıklı bir vücuda da kavuşmuş olursunuz.  Kanda kötü kolesterol olması kalp ve damar hastalıkları yönünden risk teşkil eder. Bu yüzden beslenme en önemli rolü oynar. Kolesterol diyetinde neler yapılması gerekir?  Doymuş yağ oranı azaltılması gerekir.  Çünkü doymuş yağ tükettiğinizde kolesterol yükselmiş olur. Kendi içinde birçok türü mevcuttur. Yağlı süt ve süt ürünlerinde, iç yağlar, hayvansal yağlar da doymuş yağ vardır.

Kolesterol Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?Zeytinyağı içinde doymuş yağ bulundurur fakat fazla zararı olmaz ama yine de fazla tüketilmemesi gerekir.  Kanda ki kolesterol seviyesini dengede tutabilmek için 20 yaşından sonra yağ tüketimine dikkat etmeniz gerekir. Sağlıklı besinler ile diyete başlayabilirsiniz. Diyet esnasında yumurta sarısı çok fazla tüketilmemesi gerekir. Kolesterol arttırma oranı yüksek bir proteinli besindir. Kolesterol diyeti herkese farklı şekilde uygulanır bunun için mutlaka önce doktorunuz tarafından gerekli incelemeler yapılmalı ve az miktar da tüketeceğiniz besinlerin listesi hazırlanmalıdır. Doğru beslenmek en önemli detaydır. Diyet listesinde düşük glisemik besinlere de yer verilmesi gereklidir.

Özelikle tüketilmesi gereken besinleri şu şekilde liste emek mümkündür. Yulaf ezmesi, mercimek,  sebze, kepekli olan besinler, meyve bol bol alınmalıdır. Uzak durulacak besinler arasında şunlar da yer alır; cips, patates, bisküvi bal gibi besinlerden uzak durulmalıdır. Kuru bakliyat, siyah çay, yeşil çay gibi besinler kolesterolü düşürme de en etkili besinlerden bir kaç tanesidir.

1, “Kolesterol Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?” hakkında görüş bildirdi

  1. özellikle yaşil otçul bir hayata sürükleyen kolestrol diyeti bir dönem benim diyet listemdi et ürünlerini o kadar özlemiştim ki son derece sade bir diyet listesi olup oldukça da etkili bir formüldür

Yorumlar kapalı.