Para Tübitak’ta

Tubitak Baskani Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, geçtiğimiz günlerde Ankara Üniversitesini ziyaret etti. Yaptığı konuşma, kimilerini hayretler içinde bırakırken, kiminin yüzünü güldürdü.

Tübitak Baskani, bilimsel projelere yatırım amaçlı paranın, kimilerinin d üşündüğünün aksine bol olduğunu ancak bu parayı nereye yatiracaklarini bilmediklerini dile getirdi. Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin şaşkın bakışları karşısında biraz abarttığını kabul eden Altınbaşak, bu kadar çok proje arasında nereye yatırım yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, öğretim üyelerinin araştırma yapabilmeleri için gerekli olan şartlara da değindi. Bir araştırmacının öncelikle hayat standartlarinin belli bir seviyede olması gerektiğini savunan Altunbaşak, bu sayede bilime katkısının daha etkili olacağını ileri sürdü. Konuşmasında ayrıca bir araştırmacının PTİ (Proje Teşvik İkramiyesi) adı altında ayda 1500 lira ya da 6 ayda bir 9000 lira alabileceğini söyledi.

Kısacası halihazırdaki bilim insanlarini, gençleri teşvik etmek amacıyla birçok çalışma yaptıklarını belirten Tübitak Başkanı; çalışmalarının boşa olmadığını ve 15-20 yıl öncesiyle kıyaslandığında yine ortalama 15-20 kadar bir artış olduğunu ileri sürdü.

Şu kategoriye gönderildi: Haber