Kürtajdan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kürtaj çok önemli bir işlemdir. Kürtaj işlemi başarı ile sonuçlanmışsa ve herhangi bir sorun yoksa bazı hususlara dikkat edilerek, normal hayata dönebilirsiniz.

Kürtajdan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler şöyledir: Kürtaj işleminden ortalama 2 saat sonra sulu bir yemek veya çorba içebilirsiniz. İşlem sonrası ayakta duş alabilirsiniz. Kürtajın gerçekleştiği gün, alkol almamalısınız. Bazen kan uyuşmazlığı gibi bir durum mevcut olabilir. Böyle bir durumda kürtajdan sonraki 72 saat içinde ”uyuşmazlık iğnesi” anti-D, iğnesini vurulmayı unutmayınız.

kürtajdan sonra dikkat edilmesi gerekenlerEğer kürtajdan sonra herhangi bir sorun meydana gelmediyse, işlemden bir hafta sonra yine doktor kontrollünden geçmelisiniz. Kürtajdan sonra başlayan ve 3-4 gün süren, bazen 15 gün devam edebilen adet tarzında kanamalar olabilir. Kanamalar koyu renkte veya pıhtı şeklinde devam edebilir. Bu durum tamamen normaldir.

Kürtaj sonra 4-6 hafta sonra normal âdetin görülmesi gerekir. Eğer âdetin gelmemesi 45 günü aştıysa mutlaka doktora başvurulması gerekir. İşlem sonraki 2-4 hafta arasında havuz, deniz, jakuzi, küvet banyo yasaktır.

Doktor tarafından söylenenlerin dışında herhangi bir durum meydana gelirse, mutlaka doktorla iletişime geçiniz. Kürtaj sonraki dönemde bu hususlara mutlaka uyulmalı ve dikkat edilmelidir.