Astroloji Tıbbi Alanda Kullanılır Mı?

Astroloji bilimi, gezegen ve yıldızların bireylerin üzerindeki etkisini inceler. İnsan ırkının günümüze kadar getirdiği yazılı ve yazısız tarihinin başından bu yana var olan astroloji bilimlerin en eskisidir. Fakat astroloji günümüzce yanlış yorumlandığı gibi falcılıkla ilişkilendirilemez. Bir bilim dalı olan astroloji olayları yorumlar, olaylara kaderci yaklaşmaz.

Astroloji Tıbbi Alanda Kullanılır Mı? Astrolojiyi fal olarak görüp günlük hayatta bunu burç yorumculuğu adı altında meslek edinen kişilerin yanı sıra doğum yeri, doğum günü, doğum ayı, doğum yılı, cinsiyet, ilişki durumu gibi kriterlere bakarak isteyen kişilere burç yorumu yollayan bir çok site bulunmaktadır. Bu yorumların doğruluk payı tartışılabilir olmakla birlikte okuyan kişinin inanıp inanmama isteğine de bağlıdır.

Kişiye özel veya belirli bir burca özel yapılan yorumlarda o kişi veya o burç hakkında paylaşılan bilgilerde uğurlu sayı, uğurlu taş, hassas vücut bölgeleri, sıklıkla rastlanan rahatsızlıklar ve benzeri şeklinde uzayıp giden bir liste görmek oldukça olağandır. Buradan sonuçla astroloji biliminin insan anatomisi ve fizyolojisi hakkında çıkarımlarda bulunabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Peki, astroloji tıbbi alanda kullanılır mı? Astroloji yorumlarını okuyan bir kişinin aklına bu sorunun gelmesi kaçınılmazdır. Astrolojik yorumlardan çıkan sonuçlara bakıldığı zaman her burç için belirlenen “uğurlu taş” acaba o burçtaki kişilerin sağlığını pozitif yönde etkiliyor olabilir mi? Burçların “hassas bölgeleri” ya da burçların “sıklıkla rastlanılan rahatsızlıklar”ı o burçtaki kişilere sağlıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bir ipucu veriyorken aynı zamanda kişileri daha kendilerine uygun ve sağlıklı bır hayata yönlendiriyor olabilir mi?