Sunum Yapmak Önemli Midir?

Sunum Yapmak Önemli Midir?Evinizde bir davet vereceksiniz. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar hazırladınız. İçecekler soğuyor, yemekler pişiyor, masa servisiniz hazır. Her şey dört dörtlük ama kafanızda bir soru var sunum yapmak önemli midir? İşte bu soru yaptığınız yemeğin değerini ya yükseltecek ya da düşürecek bir olgudur.

 Sunum Yapmak Önemli Midir?

Evet, önemlidir hem de çok önemlidir. Peki, ne yaparak sunumu görsel olarak güzel bir hale getirebiliriz. Yaptığınız yemeğin sunumuna verdiğiniz özen aslında konuklarınıza ya da aile bireylerinize verdiğiniz değeri gösteren somut bir olaydır. Belki de bir restoranda çalışanların müşterilerine verdiği değer.

 Sunum Yaparken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Öncelikle sunum yapacağınız tabak temiz olmalıdır. Herhangi bir leke ya da kir hiç bir şekilde olumlu karşılanmayacaktır. Seçtiğiniz tabağın yemeğin konseptine uygun olması gerekir. Bazen köşeli yemek takımları kullanılabilir bazen de klasik tarz olan yuvarlak porselen takımlar işinizi görebilir. Tabağınızı da seçtiniz. Kafanızda, tabağa koyacağınız yemeğin porsiyon büyüklüğünü de tahmini olarak hesaplayıp tabakta kaplayacağı tahmini alanı hayal edin.

Yemeği tabağın düşündüğünüz bölgesine dikkatlice koyun ama burada püf noktası başka alanlara yemeği Sunum Yapmak Önemli Midir?sıçratmamak gerekir. Çünkü o boşta kalan alanlara başka ürünler koyabiliriz ya da tasarım olsun diye bazı durumlarda boş ta bırakabiliriz. Tabağa aldığımız ana yemeğin yanına yemeği tamamlayacak olan garnitür, salata, pilav gibi yan ürünleri uygun seçmek gerekir.

Örneğin ızgara yapılmış bir balığın yanına yeşillikler ve halka halka doğranmış kırmızı soğan yakışırken, ızgara bonfilenin yanına yine ızgarada pişirilmiş patatesler yakışabilir. Bu aşamada sınırlama yok aslında tamamen damak zevkinize ve hayal gücünüze göre yapabilirsiniz bunları.

Aslında bütün mesele şu olmalıdır. Siz o yemeği yiyeceksiniz ve ben bu yemeği nasıl bir şekilde yersem önce gözüme sonra mideme hitap eder diye düşünmelisiniz. Bu soruya vereceğiniz hassas cevaplar sunum yapmak önemli midir? sorusunun da cevabı olacaktır.

Şu kategoriye gönderildi: İş

1, “Sunum Yapmak Önemli Midir?” hakkında görüş bildirdi

  1. ne kadar iyi sunum yaparsak o kadar iyi bir toplantı geçirmiş oluruz. Bu durumla birlikte iiş hayatımızda kendimizi en iyi şekilde ifade ettiğimizi de gösterir. Sunum sırasında gelecek olan sorulara da o şekilde iyi bir cevap verebilmeniz gerekmektedir.

Yorumlar kapalı.